Nieuws

 • Wij houden u op deze pagina op de hoogte van het belangrijkste laatste nieuws.
 • Fotoclub Borger-Odoorn doet mee aan de Fotomanifestatie Drenthe Vechtstreek. fmdv-logo-hh
  Dit is een jaarlijks gehouden tentoonstelling/wedstrijd door fotoclubs uit Regio 3 van de Fotobond. De organisatie in 2016 ligt in handen van Fotoclub Sleen en omstreken (VAFS). U kunt hier het werk van 123 amateurfotografen bewonderen.Deelnemende fotoclubs zijn: Fotoclub Afovera uit Assen, AFV Goed Licht uit Coevorden, FG Meppel en omstreken, FC Giaf uit Gieten, FC Befoam uit Beilen, FG Hoogeveen, FC Fotogram uit Gramsbergen, Fotocollectief Hardenberg, FC Borger-Odoorn, Fotoclub Sleen en omstreken en Fotoclub De Wolden uit Ruinen.De tentoonstelling wordt geopend op 14 januari voor genodigden en is verder te bezichtigen van
  15 januari t/m 5 maart 2017 in: Centrum Beeldende Kunst, De Fabriek
  Bovenverdieping
  Ermerweg 88b
  7812 BG Emmen
  open op woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur
 • Het Jaarboek 2016 van de Fotobond is uit!
  Eind 2016 heeft de Fotobond een jaarboek uitgegeven. Dit boek geeft een representatief beeld van  de stand van zaken in de Nederlandse vrijetijdsfotografie in 2016. In het boek zijn een paar foto’s opgenomen die gemaakt zijn door een aantal leden van onze club. 
 • Het is nu ook mogelijk om donateur te worden van de club.
  Donateurs kunnen clubavonden bezoeken waarop een lezing wordt gegeven.
  Ook zijn ze welkom bij excursies. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris via onze contactpagina.
 • Drentea Emmen schenkt fotoclub Borger-Odoorn kast
  De fotoclub Borger-Odoorn heeft van Drentea kantoormeubelen uit Emmen een kast gekregen om fotomateriaal in op te slaan.
  De kast staat in Het Hunzehuys in Borger, waar de fotoclub haar clubavonden houdt.De fotoclub is bijzonder blij met de gift van
  Drentea en bedankt de heer Wil van der Voort van Drentea hartelijk voor zijn belangeloze inspanningen om de kast voor ons te regelen.

  drentea_logo          
  Postbus 2043
  7800 CA Emmen
  James Cookstraat 20
  7825 AN Emmen
  T + 31 (0) 591 637080
  F + 31 (0) 591 642677
  www.drentea.nl
  info@drentea.nl
       

   

   
 • Op  13  juni 2014 wordt Het Hunzehuys, het nieuwe MFA gebouw in Borger, officieel geopend. Als fotoclub hebben wij onze clubavonden in Het Hunzehuys en wij presenteren ons daarom ook op de open dag op 14 juni aanstaande. U bent van harte welkom om eens bij onze stand langs te lopen en te kijken waar wij ons zoal mee bezig houden.
 • Januari 2014:

Fotoclub Borger-Odoorn heeft voor het nieuwe MFA gebouw ‘Het Hunzehuys’ in Borger een fotowand verzorgd. De foto’s zijn middels stemming gekozen door de leden van de fotoclub. De achtergrond van de wand is behangen met een foto van het waterrijke Lofar-gebied. Deze foto is gemaakt door Lenie Doornkamp. Verder zijn er op de zelfde wand, naast een tv, twee foto’s op plexiglas opgehangen in hetzelfde formaat als de tv. De linker geeft het gebied ‘Mandelanden’ weer vóór de inrichting tot natuurgebied en deze foto is gemaakt door Johan Russchen. De rechter foto laat de groei en bloei van het Lofar-gebied zien en is ook gemaakt door Lenie Doornkamp. Met deze fotowand laat Fotoclub Borger-Odoorn zien hoe het Hunzegebied zich heeft ontwikkeld.

fotowand-Hunzehuys

 • Verder heeft de club meegewerkt aan de naamgeving van de zalen. Deze hebben vogelnamen gekregen en leden van de fotoclub hebben de bijbehorende vogelfoto’s gemaakt. Daarbij gaat het om de volgende vogelsoorten:
  – Grutto, door Aly de Jong
  – Kippen, door Bareld Wiekema
  – Watersnip, door Gerard Middelkoop
  – Kleine zwaan, Grote zwaan(knobbelzwaan), karekiet, tureluur, rietzanger en kneu door Lenie Doornkamp
 • Fotoclub Borger-Odoorn doet mee aan Fotoweek 2013 van 20-29 september.

Van 20 t/m 29 september 2013 wordt voor de eerste keer de Fotoweek georganiseerd. Tien dagen lang staat heel Nederland in het teken van fotografie. Onder de vlag van de Fotoweek organiseren fotografen, fotoclubs, musea, fotowinkels, bibliotheken, boekhandels en iedereen die zich bezighoudt met beeld talloze activiteiten voor het Nederlandse publiek. Deze eerste editie staat in het teken van het thema: ‘Kijk! Mijn Familie’. Zie voor de volledige informatie over de Fotoweek: www.defotoweek.nl

De Fotoclub Borger-Odoorn (FCBO) werkt, op verzoek van de Bibliotheek Odoorn, mee aan de organisatie van lokale activiteiten. Op het programma staan:

1. Fotowedstrijd
2. Expositie van foto’s van de leden van de FCBO , zie hier de geselecteerde foto’s:                                                                                        

   
10.jpg
3.jpg
6.jpg
4.jpg
5.jpg
12.jpg
9.jpg
8.jpg
2.JPG
11.jpg
1.JPG
7.JPG
10.jpg
3.jpg
6.jpg
4.jpg
5.jpg
12.jpg
9.jpg
8.jpg
2.JPG
11.jpg
1.JPG
7.JPG

3. Inloop-workshop

De Fotowedstrijd en de Inloop-workshop worden georganiseerd door de bibliotheek Odoorn. De FCBO heeft toegezegd een rol te willen spelen bij de jurering van de ingezonden foto’s en ook zullen er een aantal leden voor advies aanwezig zijn tijdens de inloop-workshop.

 • 29834Totaal aantal bezoekers:
 • 0Bezoekers op dit moment online: