Blog

Jaar 2023

23 april 2023 / Bondsfotowedstrijd   

Fotoclub Borger-Odoorn heeft ook dit jaar weer meegedaan aan de Bondsfotowedstrijd met 8 clubleden en in totaal 10 foto’s. Deze landelijke fotowedstrijd is uitsluitend bedoeld voor aangesloten fotoclubs. 

De ingezonden foto “TROPICAL’ van Truus Heins is geselecteerd voor een expositie in het fotomuseum te Rotterdam. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.  

5 april 2023 / uitslag seriewedstrijd  

In totaal zijn er 17 series ingezonden voor de Seriewedstrijd georganiseerd door de Fotobond Afdeling 03 Drenthe-Vechtdal. Ook onze club heeft meegedaan met 3 series. De bespreking (jurering) werd gedaan door William Harpe en Sake Elzinga en was erg leerzaam. Alle 3 onze ingezonden series werden zeer positief en goed beoordeeld. De serie IJsland(schap) van Rien de Joode behaalde de 4e plaats.     

30 maart 2023 / presentatie Willem Wernsen 

Uitnodiging presentatie fotolezing Willem Wernsen voor fotogroep Meppel “Als je fotografeert met je hart ontroert dat de kijker”. De presentatie is van 20.00 uur tot 22.00 uur te Meppel. De toegang is 8 euro en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vooraf opgegeven als u deze lezing wilt bijwonensecretaris@fotogroepmeppel.nl 

4 maart 2023 / William Harpe 

De lezing van William Harpe, op 2 maart was zeer interessant. Het ging o.a. over de toepassing van diverse soorten filters en wat het gebruik daarvan met het licht/kleurenspectrum doet (dit liet hij ook zien). Ook vertelde hij over het belang van een protectiefilter ter bescherming van je lens. Verder gaf hij een duidelijke uitleg over de verschillen tussen een spiegelreflexcamera en een systeemcamera. Als laatste werd getoond wat een lens kan betekenen voor het perspectief. Het perspectief is een belangrijke factor in de fotografie. Het bepaalt mede of de foto interessant is om naar te kijken. Als voorbeeld werd een foto getoond op een schildersezel. De foto is gemaakt in Doesburg van een standbeeld. Google voor de werkelijke situatie en meer ideeën. Rien de Joode

2 maart 2023 / lezing William Harpe 

Uitnodiging lezing “Impact van de techniek en fotografie”. Wat je altijd al had willen weten van en over apparatuur waarmee gewerkt wordt binnen de fotografie. De lezing wordt gegeven op woensdag 2 mrt 2023 in Hoogeveen. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis.  Wel graag even  van te voren opgegeven als u deze lezing wilt bijwonen.

25 januari 2023 / foto’s gekozen voor de Bondsfotowedstrijd 2023

Vanmiddag zijn van 8 leden de foto’s getoond die zij willen inzenden voor deelname aan de Bondsfotowedstrijd 2023. Aangesloten clubs kunnen deelnemen met minimaal 5 leden en in totaal 10 foto’s insturen. Naast de 8 ingeleverde foto’s zijn nog 2 extra foto’s gekozen uit de reserve foto’s van deze 8 leden. We verwachten natuurlijk een mooi resultaat te bereiken.

TIP

Silicagelzakjes wat moet je ermee? Je kent ze wel, ze zitten vaak bij producten die je koopt om ze droog te houden. Niet weggooien dus maar bij je camera en/of lenzen in je fototas bewaren om je apparatuur goed droog te houden.

Jaar 2022

9 november 2022 / afdelingsactiviteit

Voor de Fotobond 03 Drenthe Vechtdal heeft onze fotoclub de afdelingsactiviteit georganiseerd. Hiervoor was als gastspreker uitgenodigd Maarten van der Voorde die een presentatie heeft gegeven over zijn werk als reportage- en documentaire fotograaf.  

12 oktober 2022 / flitsfotografie

Deze avond werd verzorgd door Bert Loof van foto Meilink uit Emmen. Aan de hand van de door Bert Loof meegebrachte attributen werd uitleg gegeven over de diverse flitsmogelijkheden. Het was een leerzame avond. 

3 september 2022 / open dag in het Hunzehuys

Alle clubs/verenigingen waarvan de activiteiten plaatsvinden in het Hunzehuys konden zich die dag presenteren. Bij de ingang had onze Fotoclub Borger-Odoorn een mooie stand met veel prachtige foto”s. Om op deze dag onze club te kunnen promoten hadden we een speciale flyer samengesteld. 

3 juli 2022 / bondsfotowedstrijd / Deventer

Fotobond Nederland

Zes van onze leden hebben met 10 foto’s aan deze wedstrijd meegedaan. 

7 april 2022 / seriewedstrijd  / Hoogeveen

Fotobond 03 afdeling Drenthe Vechtdal

Marian Abelen had hiervoor 2 series ingeleverd en heeft met haar serie van “Rugen” de eerste plaats behaald. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.