Voor leden

Afspraken:

Op de clubavonden op dinsdag mag één foto worden ingeleverd. Deze foto moet zijn afgedrukt en in een passe-partout (max. 40×50) worden gepresenteerd. Bij elke foto wordt het door het lid ingevulde formulier fotogegevens (zie ledenpagina) gevoegd. Er kunnen alleen foto’s worden ingeleverd en besproken die passen binnen het thema van de maand. Bij de fotobespreking wordt aandacht besteed aan de vier pijlers: beschrijven, analyseren, interpreteren en waarderen. Om de foto’s goed tot hun recht te laten komen tijdens de bespreking worden de leden verzocht hun foto in het bekende formaat een week voor de bespreking in te sturen zodat de besprekers zich goed kunnen voorbereiden. Het maximale formaat mag zijn 1280 pixels aan de langste zijde en de maximale bestandsgrootte mag zijn 400 kb. Deze formaten hebben we afgesproken als standaard voor alle albums en inzendingen.

De leden kiezen, vooraf aan de fotobespreking, de Foto van de maand uit de ingezonden foto’s. Dit doen ze door één, twee en drie punten toe te kennen aan drie foto’s. De foto met de meeste punten wordt Foto van de maand. Deze wordt op de openingspagina van de website geplaatst en aangeboden aan de redactie van Week in Week uit. Alle ingezonden foto’s worden na afloop van de clubavond geplaatst in het thema-album op de website. Uit de Foto’s van de maand wordt aan het eind van het seizoen de Foto van het jaar gekozen. Op de ledenpagina vinden leden van de club een nadere uitleg over de ketting en de jaaropdracht.

Nieuw in ons programma is dat er een aantal keren in het seizoen op de woensdagavond de mogelijkheid is voor leden om foto’s in te leveren die uit het persoonlijk archief mogen komen. Deze avonden wordt gepraat over de foto’s in plaats van dat de foto’s formeel worden besproken. Zie hiervoor de activiteitenagenda.

Informatie specifiek voor leden wordt aangeboden op het forum en verslagen van clubavonden en vergaderingen zijn beschikbaar op de website op een met een wachtwoord beveiligde pagina.

forum

Het forum van de fotoclub is alleen voor leden. Na een eenmalige registratie kan elk lid zich daarna aanmelden en actief meedoen aan fotobesprekingen en voor leden bestemde informatie lezen.

 

  • 29833Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers op dit moment online: